Max Verstappen (r) in gesprek met Charles Leclerc.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen (r) in gesprek met Charles Leclerc. © Pro Shots / Michael Potts

De Grand Prix van Italië wordt een onvergetelijke voor de Nederlandse Formule 1-fan

VooruitblikDe Grand Prix van Italië moet een gedenkwaardige worden. Voor Nyck de Vries, die zijn debuut maakt in de Formule 1 en droomt van een puntje. Voor Charles Leclerc, die de ‘tifosi’ in zijn half-gele Ferrari een jublileumcadeau wil geven. Voor Max Verstappen, die vanaf P7 alsnog wil domineren in Monza.

 1. Gehinderde Max Verstappen begint met vijfde tijd, Nyck de Vries door het grind
  Met samenvatting

  Gehinderde Max Verstappen begint met vijfde tijd, Nyck de Vries door het grind

  Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben in de eerste vrije training op Monza de snelste tijden neergezet. Zij waren vier tienden sneller dan Max Verstappen, die de Ferrari-tijden leek aan te gaan vallen maar in de weg werd gezeten door Lando Norris. Ook de beide Mercedessen waren sneller dan de WK-leider, die het weekend zo met een vijfde plek startte. Nyck de Vries vonden we op P19 terug.
 2. Max Verstappen 'niet ontevreden’ over kwalificatie: ‘Als we snel genoeg zijn, halen we ze toch wel in’
  Met video

  Max Verstappen 'niet ontevreden’ over kwalifica­tie: ‘Als we snel genoeg zijn, halen we ze toch wel in’

  Na afloop van de kwalificatie op het circuit van Monza was er veel onduidelijkheid over de precieze startvolgorde voor de race van morgen. Want begint Max Verstappen, die zijn meerdere moest erkennen in Charles Leclerc en een gridstraf van vijf plekken heeft, nu als vierde of als zevende aan de GP van Italië? ,,Als zevende volgens mij, als je naar de regels kijkt.” Verstappen kreeg gelijk.