Ferrari-coureurs Charles Leclerc (boven) en Sebastian Vettel.
Volledig scherm
PREMIUM
Ferrari-coureurs Charles Leclerc (boven) en Sebastian Vettel. © Getty Images

Ferrari heeft geen vijanden nodig in de Formule 1

Juist nu Ferrari de boel helemaal op de rit heeft, ging het zondag in Sotsji toch weer hopeloos mis. Deels pech, maar het gesteggel over de tactiek legde ook de onderlinge spanningen feilloos bloot.

Door Rik Spekenbrink

Ferrari was afgelopen weken toch oppermachtig?
Zeker. Tot zondagmiddag kwart over twee ging ook alles goed. Ferrari trok de lijn van afgelopen drie races moeiteloos door. Charles Leclerc was in de kwalificatie veel sneller dan de rest en noteerde zijn vierde pole position op rij. En dat op het traditionele Mercedes-circuit in Sotsji, waar nog nooit een ander team won. Sebastian Vettel moest genoegen nemen met plek 3, maar daar werd iets op bedacht. Leclerc zou zijn teamgenoot bij de start meenemen in zijn slipstream, om zo Lewis Hamilton vanaf ‘P2’ de wind uit de zeilen te nemen.

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.

Overige sporten