Volledig scherm
PREMIUM
De inhaalactie van Max Verstappen op Sebastian Vettel © Getty Images

Geduld van Max Verstappen wordt op de proef gesteld

Weer vierde. Weer degelijk. Nog altijd derde in de WK-stand, na de derde race in China. Voor nu kan Max Verstappen (21) daar nog mee leven, maar het zicht op meer moet niet te lang uitblijven bij zijn Red Bull-team.

Door Arjan Schouten

Samen zijn ze op één missie bij Red Bull Racing en Honda. Je hoorde in de paddock in Sjanghai iedereen in het donkerblauw hetzelfde zeggen, na weer een solide race van Max Verstappen. Opnieuw vierde, wederom tussen de Ferrari’s. Oké, Mercedes was veel te snel, maar nog altijd derde in de WK-stand met de gesprokkelde punten. ,,Ben je niet snel genoeg, dan moet je punten rapen en het resultaat maximaliseren’', klonk het uit de mond van Verstappen, die er na de race in het westen van de Chinese megastad bijstond alsof hij net boodschappen had gedaan.

  1. Teambaas Horner komt niet met doelstelling voor aantal zeges Red Bull

    Teambaas Horner komt niet met doelstel­ling voor aantal zeges Red Bull

    Christian Horner, de baas van Max Verstappen bij Formule 1-renstal Red Bull, ligt niet wakker van de hogere verwachtingen voor dit seizoen. Adviseur Helmut Marko was duidelijk voorafgaand aan het Formule 1-jaar: Red Bull moet met motorleverancier Honda meer grands prix winnen dan de vijf van vorig seizoen. ,,Helmut is erg optimistisch, maar wij hebben nooit een specifiek aantal zeges vastgelegd als doelstelling", zegt Horner tegen Motorsport.com.

Overige sporten