Sir Jackie Stewart was aanwezig in Monza.
Volledig scherm
Sir Jackie Stewart was aanwezig in Monza. © AFP

Jackie Stewart: ‘Verstappen heeft nog veel te leren, maar naar wie luistert hij?’

Racelegende Sir Jackie Stewart (82) zag afgelopen zondag van dichtbij hoe Max Verstappen en Lewis Hamilton op elkaar in de Italiaanse grindbak eindigden. Zijn lezing van het incident: beide coureurs namen onnodig veel risico. Maar: ,,Als ik baas was bij het team van Verstappen, zou ik zeggen: ‘in godsnaam, doe dit nooit meer'.”

4 reacties

 • Tinus Timmerman

  1 maand geleden
  Stewart moet eerst eens naar een goede opticien. Dan had hij gezien dat LH, terwijl Max uit zijn bolide stapte, verwoede pogingen deed om alsnog weg te komen, met alle gevaren van dien. Ook toen Max langs de auto van LH liep bleef hij hiermee doorgaan. Als hij plotseling grip had gekregen had Max zwaar gewond kunnen raken. Als je in staat bent om deze actie uit te voeren waarom zou Max dan moeten vragen hoe het met LH zou gaan. LH mankeerde lichamelijk niets. Wel tussen zijn oren!
 • Michel Van de Zand

  1 maand geleden
  Waar was mr. Steward bij de actie van Hamilton op Silverstone?waarschijnlijk ondergedoken onder die Silveren Stone.Deze actie was niet netjes,echter gevaarlijk zeker niet.Iemand met 300+ op zijn achterwiel tikken is vele malen gevaarlijker dan met 30 km op zijn dak landen.Zitten we te wachten op meer ellende,nee, maar Hamilton is geen Josef die de zee kon splitsen,hij moet leren dat hij kan en zal verliezen.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Ze waren beide schuldig, maar Hamilton heeft waarschijnlijk iets meer krediet bij de Stewards. Dat Max niet keek bij Hamilton heeft hij al lang uitgelegd.
 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  Mag een dergelijk artikel in een Nederlandse krant, Verstappen is toch onfeilbaar met een bijna heilige status. Dit zullen zijn blinde volgelingen niet leuk vinden.

Overige sporten