Volledig scherm
Max Verstappen en Pierre Gasly. © Getty Images

Jongste F1-podium ooit in São Paulo: Verstappen, Gasly en Sainz

VideoDe Formule 1 heeft bij de Grote Prijs van Brazilië een leeftijdsrecord gevestigd. Na afloop van de race op het circuit van Interlagos vierde de koningsklasse van de autosport zijn jongste podium ooit. 

Met op één Max Verstappen (22 jaar), op twee Pierre Gasly (23 jaar) en op drie Carlos Sainz (25 jaar) rekende de Formule 1 uit dat de gemiddelde leeftijd van de top drie uitkwam op 23 jaar, 8 maanden en 23 dagen. Daarmee werd de Grote Prijs van Italië uit 2008 uit de boeken geschrapt als race met het jongste podium. 

Destijds kwamen winnaar Sebastian Vettel, nummer twee Heikki Kovolainen en nummer drie Robert Kubica uit op een gemiddelde leeftijd van 23 jaar, 11 maanden en 16 dagen. De race in 2008 zou nog steeds als jongste te boek hebben gestaan als de 34-jarige Lewis Hamilton na de Grote Prijs van Brazilië niet werd teruggezet van de derde naar de zevende plaats als gevolg van een tijdstraf. Daardoor schoof de 25-jarige Sainz door naar de derde plek.

Het oudste podium ooit in de Formule 1 werd al in het eerste jaar van zijn bestaan gevestigd in 1950 tijdens de Grote Prijs van Zwitserland. Nino Farina, Luigi Fagioli en Louis Rosier waren gemiddeld 46 jaar, 8 maanden en 20 dagen oud.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Pitstop: 

Bekijk hieronder hoe Max Verstappen de GP van Brazilië won:

Overige sporten