Volledig scherm
© AFP

Kleinzoon F1-legende Fittipaldi nieuwe reservecoureur Haas

Pietro Fittipaldi wordt na dit seizoen testcoureur bij het Amerikaanse team Haas. De kleinzoon van tweevoudig F1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi hoopt volgend jaar zijn debuut te maken in een training of zelfs in een Grand Prix.

,,Ik kreeg vorige maand deze aanbieding van Haas”, vertelt Fittipaldi in Brazilië, waar dit weekend de Grand Prix is. ,,Twee dagen geleden vertelde ik aan mijn opa dat de deal rond was. Hij was erg emotioneel. Het is een droom om dit jaar al een Formule 1-wagen te mogen besturen.”  De Braziliaan mag na de laatste grand prix van het seizoen meedoen aan de bandentest van Pirelli in Abu Dhabi.

Fittipaldi kwam dit seizoen zes keer uit in de Amerikaanse IndyCar. In mei werd hij nog geopereerd aan zijn linkerbeen en rechterenkel nadat hij zeer hard crashte in België tijdens de eerste race van het World Endurance Championship.

De 22-jarige coureur zal volgend jaar de tweede Braziliaan zijn die een rol heeft in de Formule 1. McLaren maakte vorige week bekend dat Sette Camara daar testcoureur wordt. Tijdens de Grand Prix van zondag zal voor het eerst sinds 1970 geen Braziliaan op de grid staan voor de thuisgrand prix. Vorig jaar reed Felipe Massa nog voor Williams.

Overige sporten