Het concert van Fatboy Slim.
Volledig scherm
Het concert van Fatboy Slim. © Arjan Schouten

Leclerc op pole, maar hét feest was bij Fatboy Slim

BLOGOnze verslaggevers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink volgen het Formule 1-circuit op de voet. In blogs melden ze wat hen verbaast in de wereld van pk’s en glitteren glamour.

Door Arjan Schouten

Wat een keuze, zo tussen het auto’s kijken door vandaag. De fans in Singapore hebben het er maar moeilijk mee. Hoofdmoot hier blijft de strijd op het asfalt, natuurlijk. Maar daar omheen is muzikaal zoveel tofs te zien dat de bezoekers aan Marina Bay niet zonder blokkenschema kunnen, alsof ze op Lowlands of Pinkpop van de ene naar de andere tent lopen. Gisteren ging het na de twee trainingen al behoorlijk los bij de feestbeesten van Swedish House Maffia, op het Padang plein. En vandaag was het echt kiezen geblazen, tussen de derde training en de kwalificatie in. Op Padang zong Gwen Stefani haar pophits, opgewarmd door de heren van de Lighthouse Family, maar even verderop bouwde Fatboy Slim een geweldig feest op The Wharf Stage, achter bocht 3.

Uw verslaggever besloot met wat collega’s uit puur nostalgische overwegingen (lees: diehard fan) toch maar even bij de Britse dj wat sfeer te gaan proeven voor dit stukje. En wat troffen we aan bij Fatboy Slim? Een heerlijk bruisend plein vol duizenden dansende Ferrari-fans, Mercedes-fans, Honda-fanaten, McLaren-adepten en heel veel Max Verstappen-supporters, met oranje petjes op. Allemaal dansen en sprongen ze door elkaar op hits als ‘Right here, Right now’ en ‘Praise You’. Bij de discostamper van Donna Summer (‘i feel love, i feel love, i feel love, i feel loveeeeeee’) die Fatboy Slim fijntjes door zijn set heen wist te mixen, gingen de voetjes helemaal van de vloer. Al die fans warmden zich door elkaar heen op voor een spetterende kwalificatie, zonder ook maar één onvertogen woord of opstootje. Kom daar maar eens om, een uurtje voor Ajax-Feyenoord op het plein bij de ArenA. 

Concert van Fatboy Slim
Volledig scherm
Concert van Fatboy Slim © Arjan Schouten

Alleen het idee al. Anderhalf uur feest. Dansen, springen en zweten. Allemaal inbegrepen bij je entreekaartje voor deze Grand Prix. Een kwartiertje voor de kwalificatie hield Fatboy Slim er netjes mee op. En iedereen zat weer op tijd op z’n plek om Charles Leclerc pole te zien pakken. Maar denk vooral niet dat iedereen daarna meteen terug naar zijn of haar hotel keerde. Nee, in Singapore ging het nog even door. Een kwartier na de kwalificatie moest uw verslaggever met al zijn collega’s keihard aan het werk om alle reacties van Leclerc, Hamilton en Verstappen rap online te krijgen op deze website. Het moet natuurlijk niet teveel op vakantie gaan lijken, zo’n werktrip. Maar de fans spoedden zich massaal van tribune naar het Padang-plein, tussen Esplanade Drive en St. Andrews Road bij het Fullerton Hotel. Een kwartier na de kwalificatie begonnen de Britse rockers van Muse daar aan hun eerste nummer, om door te knallen tot vlak voor middernacht. 

Morgen de beurt aan opnieuw Fatboy Slim, Texas, Hans Zimmer en als uitsmijter de Red Hot Chilli Peppers. En, o ja, Max en Charles rijden ook nog wat rondjes.

Overige sporten