Leclerc opnieuw de snelste: ‘Dit overtreft alle verwachtingen’

VideoHij steekt in bloedvorm. Twee zeges op rij en met zijn derde pole in Singapore is Charles Leclerc morgen weer de favoriet. ,,Ik ben enorm verrast door wat mijn auto hier kan.”

Door Arjan Schouten

Mooi moment, bij de persconferentie na de kwalificatie. Lewis Hamilton fluisterend in het oor van Charles Leclerc: ,,Is dit echt je derde pole op rij?” Een instemmend knikje van de Monegask, waarna Hamilton zucht. ,,Shit..”

Het moge duidelijk zijn: niemand in Singapore had verwacht dat Leclerc na zijn logisch verklaarbare pole positions in België en Italië. Ook de coureur van Ferrari zelf niet. ,,Ik ben enorm verrast door wat ik hier kon doen met mijn auto. We hadden niet verwacht Mercedes aan te kunnen hier. En dat we hier voor Red Bull zouden starten, was ook niet in me opgekomen”, aldus Leclerc.

Volledig scherm
De eerst drie morgen: Charles Leclerc (midden), Lewis Hamilton (links) en Sebastian Vettel (rechts). © REUTERS

Moeizaam op vrijdag

Hij had vrijdag nog moeite had met wat nieuwe aanpassingen aan de Ferrari, doorgaans vliegensvlug op de rappe circuits zoals in Spa en Monza, maar minder bedreven op de bochtige rondes zoals in Singapore. Dus moest er wat gesleuteld worden aan de bolides om meer downforce te creëren. ,,Vrijdag was heel moeizaam, door alle nieuwe dingen. Maar we wisten wel dat er wat goede verbeteringen mogelijk waren. En het team heeft vervolgens geweldig werk verricht, want dit resultaat overtreft ieders verwachtingen.”

Ook die van wereldkampioen Hamilton, dus. ,,Ik had een gevecht met Red Bull verwacht, niet met Ferrari. Maar ze hebben het geweldig gedaan”, bekende hij. ,,Het was heel close, het gevecht voor pole. Dus hopelijk krijgen we morgen weer zo’n mooi gevecht.”

Volledig scherm
De top 10 van de kwalificatie in Singapore. © AD
Volledig scherm
Charles Leclerc met een opgestoken duim nadat hij opnieuw pole veroverde. © BSR Agency

Overige sporten