Volledig scherm
Max Verstappen. © ANP

Max, Max en nog meer Max bij Jumbo Racedagen

ZandvoortOp de grand prix in Zandvoort moet u nog een jaar wachten, maar ook dit weekend komt Max Verstappen al in actie op het duinencircuit. De Limburger is de hoofdattractie van de vierde editie van de Jumbo Racedagen, naast nog heel veel moois.

Door Arjan Schouten

Max, Max en nog eens Max
Gaat u morgen of zondag naar Zandvoort, dan kunt u niet om hem heen. Bij de Jumbo Racedagen draait alles om Max Verstappen. Geen drukker weekend voor de Limburger dan het fanevent in eigen land. De Formule 1-coureur van Red Bull Racing zal ontelbaar veel handtekeningen zetten, tot in den treure op de foto gaan met zijn fans en op moeten draven voor interviews en vip-ontmoetingen. Hij maakt een bustour over het circuit, waar hij ook nog een driftdemo zal geven en wat bandensporen achter zag laten op het asfalt. Maar waar het natuurlijk allemaal om draait zijn de demonstraties in de Formule 1-bolide die hij weer zal geven op het 4,3 kilometer lange circuit. Een jaar voorafgaand aan de terugkeer van de Nederlandse grand prix geeft hij alvast een voorproefje van het spektakel dat we mogen verwachten op het Scheivlak en in de Tarzanbocht. ,,Het blijft altijd een supermooi evenement”, vindt de Limburger, die hoopt weer nieuwe fans naar het circuit toe te trekken. Vorig jaar kwamen er verdeeld over twee dagen zo’n 110.000 mensen op het evenement af.

Tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Max Verstappen. © ANP

Gasly ook van de partij
Waar Max Verstappen vorig jaar voor het eerst werd vergezeld van teamgenoot Daniel Ricciardo, reist nu Pierre Gasly met hem mee naar Zandvoort. De Fransman, nieuw bij Red Bull Racing, zal net als Verstappen wat demonstraties verzorgen in een oud showmodel van de Formule 1-renstal. Ook voor Gasly is het circuit van Zandvoort niet helemaal nieuw, zo racete hij er al eens in de Formule Renault. ,,Een uitdagend en leuk circuit. En omdat het er zo krap is, blijft het spannend’‘, zo herinnert de Fransman zich. ,,Ik ben er nog niet zo vaak geweest, maar heb veel zin om er weer te racen.‘’

Volledig scherm
De caravanrace tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo vorig jaar. © Stephan Tellier

WTCR met Coronel en Van Catsburg
Verstappen is natuurlijk niet de enige Nederlander die de mensen in Zandvoort in actie gaan zien. Zo is er ook de FIA World Touring Car Cup. In drie races zien we onder anderen Tom Coronel, Nick Catsburg en Niels Langeveld in actie. ,,Op mijn thuiscircuit wil ik voor een podiumplaats gaan’’, kijkt Coronel alvast vol ambitie vooruit.

Tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Marly van der Velden gaat de strijd aan in de Ladies GT. © ANP Kippa

Bekende vrouwen in de Ladies GT
Net als vorig jaar gaan een aantal bekende vrouwen weer de race aan met elkaar in de speciale Ladies GT. Voor dit jaar zijn onder anderen zangeressen Do en Romy Monteiro, GTST-actrice Marly van der Velden en presentatrice Kim Kötter gestrikt.

Racing Team NL
Met Jumbo als sponsor ontbreekt in Zandvoort natuurlijk ook Racing Team Nederland niet, dit weekend. De auto’s waarmee het team uitkomst in de langeafstandsraces zoals de 24 uur van Le Mans gaan ook het circuit op voor demo’s, met achter het stuur van de Dallara coureurs Nyck de Vries en Giedo van der Garde.

Bekijk hier de ochtendshow met Arjan Schouten over de GP van Zandvoort.

Overige sporten