Max Verstappen. Inzet: max als Vaandeldrager.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen. Inzet: max als Vaandeldrager. © Getty Images, Ruben L. Oppenheimer

Max Verstappen is een fenomenale topsporter, maar met Nederland heeft zijn succes werkelijk niets te maken

Columnist Sjoerd Mossou verbaast zich over de volksvreugde na de wereldtitel voor Max Verstappen. ‘De kans dat er een Nederlander bestaat met nóg meer aangeboren racetalent, een jongen die nu bij pakweg de taartafdeling van de HEMA werkt, is best wel groot.’

8 reacties

 • Michel Van de Zand

  5 maanden geleden
  @Ceciel je hebt gelijk ik heb daar ook een hekel dat men vooraan wil staan bij suc6 maar bij tegenslag is men de eerste die vertrokken is.Maar dat is niet wat Sjoerd zegt,hij claimt dat de prestatie van Max nix met NL van doen heeft.En daar straalt de jaloersie vanaf.Het vergelijk die gemaakt is slaat nergens op.Deze sport draait op sponsoring maar zeker ook op talent.Heeft Max geluk gehad, Ja dat zeker, geluk met Jumbo.Heeft Max exceptionele talenten,100% Ja.Zonder talent wordt je geen Kampioen
 • Mies Bauwvrauw

  5 maanden geleden
  @Ceciel, maar er zijn ook genoeg mensen zoals ik die al 30 jaar of langer Formule 1 kijken en dan is dit fantastisch om mee te maken. Er zijn al meerdere Nederlanders geweest na Jos, die het niet gered hebben. Dankzij zijn pa en zijn waanzinnige talent, is het Max wel gelukt. En niet trots mogen zijn omdat het geen volkssport is, dat slaat natuurlijk nergens op. Juist door de niche is het geweldig dat een Nederlander kampioen wordt. Al trek ik geen oranje shirt aan, ja, daar ben ik trots op.
 • Ceciel Buijser

  5 maanden geleden
  Nounou, @Michel, waarom zou Sjoerd Mossou in hemelsnaam jaloers zijn op die BN'ers die zich op een ongelooflijk gênante wijze opdringen aan Max Verstappen, alleen om de blitz te maken op insta? Sjoerd heeft een punt: Nederlanders zijn bij uitstek een volk van gloryhunters. Als hij volgend jaar laatste wordt dan laat iedereen 'm weer vallen als een hete aardappel. Een beetje minder mag wel.
 • Michel Van de Zand

  5 maanden geleden
  Geert, wat valt er nog meer te lezen.Sjoerd is gewoon jaloers.Dat Verstappen geld heeft moeten lenen om zijn zoon te kunnen laten rijden,daar lees je hier niets over.Dat hij sponsoren heeft verzameld en gevraagd is door Red Bull daar staat ook niets over te lezen.Misschien de film van Verstappen gaan kijken dan snap je het.Als je wat wil vertellen vertel het dan correct.En nogmaals er zijn betere jeugdspelers te vinden dan Frenkie of Lieke, maar die worden niet ontdekt omdat er geen scout komt.
 • Geert Loermans

  5 maanden geleden
  Michel en Peter, artikel nog een keer lezen: Peter 50 miljoen en Michel misschien snap je dan de strekking van het artikel.

Overige sporten