Mercedes-baas Wolff over crash Verstappen en Hamilton: ‘De halo heeft Lewis zijn leven gered’

VideoToto Wolff vermoedde dat er min of meer opzet in het spel was vanuit Max Verstappen, toen die samen met Lewis Hamilton in de grindbak eindigde in Monza. De Mercedes-baas vond bovendien dat de stewards een lijn moeten trekken. ,,We willen niks ernstigers zien.” Zo stelde hij ook dat de halo het leven van Hamilton heeft gered.

2 reacties

 • Marie-Louise Walter

  4 maanden geleden
  Ik zie het nut niet van formule-1 races dus houd ermee op. Zo vermijd je ongelukken en het is milieuvriendelijker
 • Thea Verstelten

  4 maanden geleden
  Wat een stemmingmakerij; Hamilton had wel dood kunnen zijn! Ja, Max had in Silverstone ook dood kunnen zijn. Dat er crashes gebeuren is inherent aan de sport, anders moet LH maar gaan dammen. Als je het aantal ongelukken met verwondingen van de afgelopen jaren bekijkt is de F1 één van de veiligere sporten in vegelijking met andere sporten. Jammer is het dat het kampioenschap door de teamleiders buiten de track uitgevochten wordt. Om voor elk zuchtje te gaan piepen doet de sport zeker geen goed.
 1. Verstappen over crash met Hamilton: ‘Ik wilde racen, maar hij liet dat niet toe’
  Play
  Video

  Verstappen over crash met Hamilton: ‘Ik wilde racen, maar hij liet dat niet toe’

  Na de crash met titelconcurrent Lewis Hamilton deed Max Verstappen zijn verhaal, nog voor hij naar de stewards moest om uitleg te geven. ,,Hij bleef maar afknijpen, terwijl dat helemaal niet nodig was geweest.” Verstappen is door de stewards echter als schuldige aangewezen na de botsing met Lewis Hamilton op Monza. De Nederlandse WK-leider heeft voor de Grand Prix van Rusland, over twee weken in Sotsji, een gridstraf van drie plekken gekregen.

Overige sporten