Peroni breekt ruggenwervel na spectaculaire crash op Monza

videoDe Australische autocoureur Alex Peroni heeft een gebroken ruggenwervel opgelopen bij zijn zware crash op het circuit van Monza. Peroni raakte in de Formule 3-race buiten de baan in de snelle Parabolica-bocht. Hij werd met zijn bolide gelanceerd toen hij over een kerbstone reed, een verhoging die dient als afscheiding van de baan.

De auto vloog hoog de lucht in en landde na enkele omwentelingen bovenop een bandenstapel naast de baan. De 19-jarige Peroni, die rijdt voor Campos Racing, stapte op eigen kracht uit het wrak. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en daar kwam de gebroken ruggenwervel aan het licht. ,,Ik weet niet hoe lang het duurt, maar ik hoop zo snel mogelijk weer in de auto te zitten”, schreef Peroni op Instagram. ,,Bedankt voor alle steunbetuigingen.”

De baancommissarissen lieten de kerbs nog voor de derde vrije training van de Formule 1, op hetzelfde circuit, verwijderen. Vorige week verongelukte de Franse Formule 2-coureur Anthoine Hubert op Spa-Francorchamps. De bij dat ongeluk betrokken Amerikaan Juan Manuel Correa ligt nog aan de beademing.

Screenshot.
Volledig scherm
Screenshot. © Videostill
  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."

Overige sporten