Verstappen en Horner.
Volledig scherm
Verstappen en Horner. © BSR Agency

Red Bull-baas verwacht in 2021 geen stoelendans bij topteams

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, denkt niet dat de topcoureurs in de Formule 1, onder wie Red Bull-rijder Max Verstappen, na komend seizoen de overstap gaan maken naar een ander team. De contracten van de meeste coureurs in de topteams, waaronder dat van Verstappen, lopen af aan het einde van 2020. Hij gaat ervan uit dat de Limburger bijtekent voor 2021.

Het contract van wereldkampioen Lewis Hamilton bij Mercedes loopt eind 2020 ook af. De Brit wordt al in verband gebracht met een overstap naar Ferrari. Volgens teambaas Toto Wolff van Mercedes is er een kans van 75 procent dat hij blijft. Mocht Hamilton het team verlaten, dan zou Verstappen weer een kandidaat zijn om hem bij het team op te volgen.

,,Verstappen is heel tevreden in dit team. Wij zijn heel blij met hem en hij past hier heel goed”, zei Horner volgens Sky Sports. ,,Het is aan ons om hem een competitieve wagen te geven komend jaar, maar als de rook uiteindelijk is opgetrokken zou het mij niet verbazen als iedereen in hetzelfde stoeltje blijft zitten.”

Volgens Horner ligt Charles Leclerc nog onder contract bij Ferrari en is Lewis Hamilton behoorlijk tevreden bij zijn ploeg net zoals Max dat is. ,,Als ze in ongeveer gelijkwaardige wagens zitten volgend jaar, waarom zouden ze dan ruilen of overstappen?”

Volledig scherm
© BSR Agency
Lewis Hamilton.
Volledig scherm
Lewis Hamilton. © EPA

Overige sporten