Daniel Ricciardo
Volledig scherm
Daniel Ricciardo © Getty Images

Ricciardo: Zandvoort is geweldig om te rijden, maar race wordt een optocht

Daniel Ricciardo noemt de terugkeer van Zandvoort op de Formule 1-kalender mooi, maar vreest wel voor de race. ,,Het circuit is geweldig. Hoge snelheid, old school en je hebt grote ballen nodig. Maar de race wordt een optocht.”

Ricciardo heeft met de Masters of Formula 3 op Zandvoort gereden in 2008 en 2009 en daarnaast ook voor Red Bull tijdens de Jumbo Racedagen. Het circuit in de duinen is de voormalig teamgenoot van Max Verstappen dan ook bekend, zo vertelt hij aan Motorsport. ,,Om te rijden is het een prima circuit. Maar met de hoge snelheid en de smalle baan wordt het niet erg spannend om in te halen. Het wordt lastig om achter een andere wagen te rijden. Ik denk dat de race een optocht wordt, maar de baan zelf is cool.”

Gisteren werd officieel bekend dat de Grand Prix van Nederland na een afwezigheid van 35 jaar terugkeert op Zandvoort. Jan Lammers, directeur van de Nederlandse Grand Prix, kent de baan op zijn duimpje. Hij groeide praktisch op, op het Zandvoortse asfalt.

Lammers noemt ‘zijn’ Zandvoort altijd graag een intiem rondje, omdat de vangrail zo dichtbij is. Een genadeloos duinencircuit. Hij noemt Zandvoort dan ook één van de vijf meest uitdagende circuits ter wereld. ,,Dit is en blijft een van de vijf echte ballencircuits, voor coureurs met lef, met ballen. Samen met de oude Nürburgring, Spa-Francorchamps, het oude Brands Hatch en Suzuka.’’’

Om de mogelijkheid tot racen te vergroten gaat Zandvoort de komende maanden nog wel onder het mes. Dat moet zorgen voor wat meer ruimte, langere uitremzones en dus spektakel

Circuit Zandvoort
Volledig scherm
Circuit Zandvoort © BSR Agency
  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."

Overige sporten