Max Verstappen op het podium met Nico Rosberg en Lewis Hamilton
Volledig scherm
Max Verstappen op het podium met Nico Rosberg en Lewis Hamilton © AP

Rosberg: Korter F1-seizoen vergroot kansen Verstappen op titel

Het Formule 1-seizoen heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis. Al acht races werden uitgesteld en het is maar de vraag of die nog terugkomen op de kalender. Er wordt al gesproken over een ingekorte kalender van ‘slechts’ 15 tot 18 Grands Prix en volgens oud-wereldkampioen Nico Rosberg kan dat in het voordeel werken van Max Verstappen.

,,Ik heb al eerder gezegd dat Max en Red Bull Mercedes dit jaar gaan aanvallen. Mercedes zal tot het uiterste worden gedreven en ik denk dat met een korter seizoen, de kansen voor Max nog groter worden”, vertelt Rosberg bij Sky Sports.

Om toch nog aan genoeg races te komen, ligt er een plan om de raceweekenden in te korten naar twee dagen. ,,De sport moet creatief zijn. Als we naar twee dagen gaan, wordt alles anders. Zoals de ontwikkeling van de motoren. Het zal erg lastig worden, maar ik denk wel dat het haalbaar is.”

 1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

  Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

  Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."
 2. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
  Video

  Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

  Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.

Overige sporten