Volledig scherm
Günther Steiner. © Getty Images

Teambaas Haas boos op eigen coureurs: ‘Zitten nu nog dieper in de put’

Teambaas Günther Steiner van het Formule 1-team Haas is woest op zijn coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen. De twee raakten elkaar zondag met hun bolides in de openingsronde van de Grote Prijs van Groot-Brittannië, met lekke banden bij beide auto's als gevolg. Zowel de Fransman als de Deen moest de race enkele rondes later afbreken vanwege de opgelopen schade.

,,Dit was een heel teleurstellende race voor ons", mopperde Steiner. ,,Het beste wat onze coureurs blijkbaar konden doen, was een schep meenemen naar deze race. Daarmee hebben ze de put waarin we zitten nog dieper gemaakt."

Haas beleeft vooralsnog een bijzonder teleurstellend seizoen, zowel op als naast de baan. Grosjean en Magnussen reden pas 16 punten bij elkaar en vorige week ontstond ook nog eens gedoe met hoofdsponsor Rich Energy. 

,,Ze zitten beiden in de problemen", zei Steiner over zijn coureurs. ,,Wat hier is gebeurd, valt niet te accepteren. Iedereen bij het team werkt keihard om uit de problemen te komen. Nu hebben we de kans om te laten zien wat we kunnen en botsen we met elkaar in bocht vijf. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven toen ik het zag gebeuren. Onacceptabel."

Bekijk de samenvatting van de Grand Prix van Groot-Brittannië.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.

Overige sporten