Volledig scherm
Jean Todt. © AFP

Todt bekeek GP Brazilië bij Schumacher

Jean Todt, voorzitter van de internationale autosportfederatie FIA, heeft de Grote Prijs van Brazilië vorige maand bekeken met Michael Schumacher. Dat zegt de Fransman vandaag tegen Auto-Bild.

‘’Ik ben altijd terughoudend als ik het hier over heb, maar het is waar: ik heb de GP van Brazilië in Zwitserland bij Michael bekeken’', aldus Todt, een goede vriend van de familie Schumacher. Todt, zelf in het verleden actief in het rallyrijden, vierde als teambaas van Ferrari grote successen in de Formule 1. Hij haalde Schumacher in de jaren negentig naar de Italiaanse renstal en die samenwerking leidde tot vijf wereldtitels.

De inmiddels 49-jarige Schumacher lag maandenlang in coma in een ziekenhuis, na zijn skiongeluk van 2013 in de Franse Alpen. Daarbij liep de zevenvoudig wereldkampioen zwaar hersenletsel op. Over zijn huidige gezondheidstoestand is weinig bekend.

Volledig scherm
Michael Schumacher en Jean Todt op archiefbeeld. © AP
  1. Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    De euforie in het Honda-kamp was groot na de derde plek van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. De Nederlander wist de Ferrari's achter zich te houden en in de buurt van wereldkampioen Lewis Hamilton over de finish te komen. Nu staat de Grand Prix van Bahrein voor de deur en is het de hoogste tijd voor de nieuwe podcast van Pitstop! Met verslaggevers Arjan Schouten, Rik Spekenbrink, Tim Engelen en presentator Hidde van Warmerdam.

Overige sporten