Pierre Gasly.
Volledig scherm
Pierre Gasly. © Getty Images

Toro Rosso geeft Yamamoto kans op Suzuka

De Japanse coureur Naoki Yamamoto krijgt bij de komende Grand Prix in eigen land de kans zich te laten zien in de Formule 1. Yamamoto mag vrijdag in de eerste vrije training op het circuit van Suzuka één van de twee bolides van Toro Rosso besturen. De 31-jarige Japanner neemt het stuur over van de Fransman Pierre Gasly, die de rest van het weekeinde wel weer in de Toro Rosso zit.

,,Toen ik nog een kind was, was het al mijn droom om in de Formule 1 te rijden", zegt Yamamoto, die afgelopen jaar kampioen werd in twee raceklasses (Super Formula en Super GT). ,,Het is helemaal speciaal om deze kans te krijgen op Suzuka, met zoveel Japanse fans op de tribunes."

Yamamoto rijdt al jarenlang voor Honda-teams. De Japanse autofabrikant levert in de Formule 1 de motoren aan Toro Rosso en Red Bull, het team van Max Verstappen. Zondag is de Grote Prijs van Japan.

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.

Overige sporten