Volledig scherm
Toto Wolff. © Getty Images

Toto Wolff: Het staat niet vast dat Mercedes actief blijft in Formule 1

Het is geen vaststaand feit dat Mercedes ook in 2021 nog actief is in de Formule 1. Dat zegt teambaas Toto Wolff over de al jaren op de circuits heersende bolides van Duitse makelij.

Na volgend seizoen zullen er in de belangrijkste raceklasse ingrijpende wijzigingen plaatsvinden. ,,Alles wijst er op dat we daarna blijven meedoen”, verduidelijkt Wolff. ,,Maar het is nog veel te vroeg om te zeggen dat we definitief in de Formule 1 blijven.”

,,Als straks helemaal duidelijk is wat er allemaal precies gaat veranderen zullen we ons standpunt bepalen”, aldus Wolff. “Blijft de Formule 1 ook in de nieuwe stijl interessant als entertainment- en technologieplatform? En wat kan onze rol daarin zijn? Het is nog te vroeg om conclusies te trekken.”

Lewis Hamilton, rijdend in een Mercedes, werd dit seizoen opnieuw wereldkampioen. De naderende veranderingen zijn bedoeld om de wedstrijden spannender te maken.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.

Overige sporten