Lewis Hamilton vandaag met Japanse jeugd op het circuit in Suzuka.
Volledig scherm
Lewis Hamilton vandaag met Japanse jeugd op het circuit in Suzuka. © BSR Agency

Tyfoon Hagibis gaat voor drie natte dagen zorgen bij GP in Suzuka

Tyfoon Hagibis zorgt drie dagen lang voor storm en regen tijdens de Grote Prijs van Japan op het circuit van Suzuka. De laatste weersvoorspellingen laten heel veel nattigheid zien; op vrijdag, zaterdag én zondag.

De Formule 1 wacht met angst en beven de komst van de tyfoon af, die dit weekend over Japan raast en zeker ook Suzuka zal treffen. De wedstrijdleiding houdt er rekening mee dat de kwalificatie op zaterdag niet kan doorgaan en mogelijk pas op zondagmorgen kan worden afgewerkt.

Op vrijdag, wanneer twee vrije trainingen op het programma staan, is de kans op regen 70 procent en zijn er ook zware windstoten te verwachten. Op zaterdag, de dag van de kwalificatie, is de kans op regen 100 procent en blijft het ook hard waaien. Op zondag, de racedag, is er nog altijd 90 procent kans op matige tot zware regen.

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."

Overige sporten