Lewis Hamilton
Volledig scherm
Lewis Hamilton © BSR Agency

Veelbesproken stuursysteem Mercedes blijft in 2021 verboden, Red Bull wil nieuwe regels uitstellen

Het veelbesproken nieuwe stuursysteem van Mercedes mag vanaf 2021 niet worden gebruikt in de Formule 1. Hoewel de teams hadden afgesproken dat de racewagens en de regels te bevriezen, wordt het systeem toch verboden.

Het zogenoemde DAS, Dual Axis Steering, stelt de coureur in staat om via zijn stuur de stand van de voorwielen te veranderen. Mercedes heeft nog geen races met de toepassing kunnen rijden, omdat alle races dit seizoen tot nu toe zijn afgelast. Lewis Hamilton testte er wel mee in februari tijdens de testdagen. Voor dit seizoen is DAS vooralsnog wel toegestaan, al heeft Red Bull aangekondigd protest aan te tekenen op het moment dat Mercedes gebruik maakt van DAS.

Onder de totaal gewijzigde reglementen die in 2021 zouden ingaan, was het systeem voor de voorwielophanging al verboden. Die reglementen zijn echter een jaar uitgesteld om kosten te besparen vanwege het coronavirus, op deze uitzondering na.

 1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

  Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

  Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."
 2. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
  Video

  Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

  Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.

Overige sporten