Volledig scherm
Max Verstappen ging vorig jaar op de schouders na zijn overwinning in Mexico. © Getty Images

Verstappen: Derde zege op rij in Mexico wordt lastig

Max Verstappen denkt dat het moeilijk wordt om voor het derde jaar op rij de Mexicaanse grand prix in de Formule 1, die komend weekend op het programma staat, te winnen. ,,Ik kijk ernaar uit om naar Mexico te gaan, want de laatste twee jaren waren erg speciaal met twee zeges", aldus de Nederlandse coureur op Verstappen.nl.

Verstappen houdt van het circuit in de Mexicaanse hoofdstad: ,,Ik geniet ervan om er te rijden, omdat het circuit erg anders is. Het ligt op grote hoogte waardoor er weinig grip is. De bochten zijn ook erg technisch, dus je moet goed je best doen om ervoor te zorgen daar het beste uit te halen. Normaal gesproken is het een goede baan voor ons.”

Maar de Red Bull-coureur verwacht dat winnen dit jaar wat moeilijker gaat worden. Hij ziet de snelheid van de Ferrari's als grootste bedreiging.

De achttiende grand prix van het seizoen is volgens Verstappen een geweldig evenement waar de fans erg gepassioneerd over Formule 1 zijn. ,,De bevolking is erg vriendelijk en relaxed, wat ik waardeer. Er komt enorm veel publiek naar de race en de sfeer op het circuit, met de mariachi bands en dj's op het podium, is erg gaaf", aldus de Nederlander.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.

Overige sporten