Verstappen ook in laatste training het snelst, kopzorgen bij Ferrari

Vrije training 3Na gisteren in de ochtendtraining al de rapste te zijn geweest, noteerde Max Verstappen ook in de derde en laatste vrije training op het circuit van Austin de snelste tijd. Met 1.33,305 hield hij Sebastian Vettel op ruim twee tienden. De Nederlander kan dus met vertrouwen gaan toeleven naar de kwalificatie voor zijn honderdste GP.

De belangrijkste gebeurtenis uit de derde training was het uitvallen van Charles Leclerc. De Monegask was na ruim een kwartier genoodzaakt om zijn Ferrari aan de kant te zetten met problemen. Ferrari maakte een uur nadat de vlag werd gezwaaid voor het einde van de training bekend dat het ging om een olielek met een nog onduidelijke oorzaak. Voor de kwalificatie wordt een nieuwe, gebruikte motor in de Scuderia gezet, dus Leclerc hoeft niet te vrezen voor een gridstraf.

Op de problemen bij Leclerc na was het een doorsnee training in het Texaanse zonnetje. Daarin verbeterden veel coureurs hun tijd in het laatste gedeelte, maar kwam niemand aan de 1.33,305 van Verstappen. Vettel kwam tot op twee tienden. Dat Lando Norris ‘slechts’ op een halve seconde volgde, wil zeggen dat het nog een stuk harder moet kunnen later vanavond als om 22.00 uur (Nederlandse tijd) gekwalificeerd wordt. De verwachting is overigens niet dat Verstappen daarin echt mee kan gaan doen om poleposition. Met een plek op de tweede startrij zijn ze bij Red Bull al tevreden.

Uitslag vrije training 3.
Volledig scherm
Uitslag vrije training 3. © AD

Luister hier naar de nieuwste Formule 1-podcast Pitstop.

Volledig scherm
© Getty Images

Overige sporten