Max Verstappen zet een handtekening op een Japanse vlag.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen zet een handtekening op een Japanse vlag. © Getty Images

Verstappen op podiumjacht in knotsgek Japan

Max Verstappen (22) mikt zondag op zijn vierde podiumplek op rij in Japan. Maar het kan een gek raceweekeinde worden op het circuit van Suzuka, met de naderende supertyfoon Hagibis.

Door Rik Spekenbrink

De grote ster was tot het einde ­bewaard. Aan het eind van de middag maakte ook Max Verstappen als laatste coureur zijn opwachting voor de tribunes langs het rechte stuk van Suzuka. Even zwaaien, een paar beleefde Engelse zinnen voor de dolenthousiaste fans en daarna een hele rits handtekeningen.

Als hij gistermiddag alle Japanners blij had willen maken, had hij er tot diep in de nacht gestaan. Het was pas donderdag, er was amper actie op het asfalt, maar duizenden racegekke Japanners hadden het circuit al weten te vinden. Via loting moest worden bepaald wie er in de namiddag bij ‘startfinish’ in de rij mocht gaan staan voor een krabbel. Verstappen was al ‘big in Japan’; nadat hij dit jaar Honda aan zijn eerste Formule 1-overwinningen sinds 2006 had geholpen, kan hij helemaal niet meer stuk.

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.

Overige sporten