Volledig scherm
© Getty Images

Verstappen snelste in laatste training, verschil met Mercedes nihil

vrije training 3Max Verstappen is klaar voor de 21ste en laatste kwalificatie van het seizoen. Na een tweede en vijfde klassering op vrijdag, was hij in de afsluitende vrije training met 1.36,566 de snelste van allemaal. De verschillen met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren nihil in Abu Dhabi.

Volledig scherm
© AP

Waar in de vrijdagtrainingen telkens wel één of meerdere coureurs spinden dan wel crashten, bleef de mannen dat euvel in het laatste trainingsuur bespaard. Iedereen hield zijn wagen binnen de lijnen en werkte zijn rondes af op het Yas Marina Circuit. Verstappen hield het aantal afgelegde rondes beperkt en trainde louter op de zachtste band, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ferrari.

Bijna niets zat er tussen de snelste mannen toen de vlag gezwaaid werd voor het einde van de training. Met nog 4 minuten te gaan had Verstappen 1.36,566 op de klokken gezet, wat slechts zeven honderdsten sneller was dan Hamilton. Bottas, rijdend met alweer zijn tweede nieuwe motor van het weekend en vanwege een gridstraf geen gevaar voor poleposition, stond ook nog binnen één tiende. Daarachter volgden Albon en de beide Ferrari’s, die dus een andere strategie testten op mediums.

Volledig scherm
Uitslag vrije trainin 3. © AD
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.

Overige sporten