Volledig scherm
© Getty Images

Verstappen: Twintig rondes achter Hamilton aan getourd

Net thuis uit Australië had Max Verstappen nog steeds het goede gevoel van de derde plaats een dag eerder. Bij Peptalk op Ziggo Sport blikte hij terug op een geslaagde eerste Grand Prix van het seizoen.

Verstappen zijn Red Bull bleek in de race een stuk beter te zijn dan de beide Ferrari's. Enkel Mercedes was sneller. ,,In de kwalificatie zaten we al dicht achter Ferrari, maar ik denk dat wij in de wedstrijd altijd iets beter zijn dan in de kwalificatie. Het blijkt wel dat je niets van de testen kan zeggen. Iedereen dacht natuurlijk dat Ferrari heel sterk zou zijn en ik denk dat ze zelf ook wel een beetje verrast waren dat ze niet zo goed waren.’’

,,Ik haalde Vettel in, en daarna probeerde ik twee rondes lang om dat gat (naar Hamilton, red.) dicht te rijden. Dat ging ook heel makkelijk, alleen toen hebben we met het team besloten tot het einde van de wedstrijd te wachten omdat we betere banden hadden. Dus ik heb, wat zou het zijn, twintig rondes heel rustig aan gereden. Gewoon erachteraan getourd zeg maar.‘’

Bekijk hieronder de samenvatting van de GP van Australië:

Volledig scherm
© BSR Agency

Over die inhaalactie bij Sebastian Vettel gesproken. ,,We hadden de partymodus aanstaan, en dan zie je wel dat de topsnelheid al redelijk goed. Ook voor Honda was dit natuurlijk super mooi om op het circuit Ferrari in te halen.”

Of Verstappen al kon beschrijven wat qua gevoel het grootste verschil is tussen de motoren van Renault en Honda? ,,Het is gewoon een heel andere motor, en ik vind het niet fijn om ze te vergelijken want ik wil niemand afzeiken.’’ Die opmerking kon op gelach rekenen vanuit het publiek.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Overige sporten