Volledig scherm
Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. © ANP

Werk aan circuit Zandvoort begint nog deze maand

Nog deze maand beginnen de werkzaamheden om circuit Zandvoort aan te passen voor de race in de Formule 1 op 3 mei 2020. ,,Het hele verhaal zal vanaf de derde of vierde week september gaan beginnen”, zei sportief directeur Jan Lammers op BNR.

De Formule 1 keert na 35 jaar terug op het circuit in de duinen. De racebaan moet worden aangepast aan de eisen van de koningsklasse. ,,Het hele bouwkundige proces zal van begin november tot februari duren. Eerst de grove werkzaamheden natuurlijk, uiteindelijk de finishing touch en de puntjes op i. Alles loopt volledig volgens plan”, aldus Lammers.

Het circuit zal geen gedaanteverwisseling ondergaan. Er zijn relatief weinig grote ingrepen nodig. Wel zal de start- en finishlijn verplaatst worden richting de eerste bocht en zullen een aantal bochten breder worden. De grootste verandering ondergaat de laatste bocht voor het rechte stuk langs de hoofdtribune. Dat moet een bocht worden met een schuine helling, zodat de raceauto’s met hogere snelheid door die bocht kunnen.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.

Overige sporten