Volledig scherm
© BSR Agency

Woedende Vettel: Dit is niet eerlijk

Sebastian Vettel kwam vandaag in Montreal als eerste over de streep, maar door een tijdstraf werd hem de overwinning in Canada ontnomen. Lewis Hamilton kreeg daardoor de winst in de schoot geworpen. Vettel was woedend over de discutabele straf. ,,Nee, nee, nee. Dit is niet eerlijk. Wat had ik dan moeten doen?!”

Vettel maakte tijdens de race een remfout, ging over het gras en kwam daardoor zonder grip de baan weer op. Hamilton zat vlak achter de Duitser en moest daardoor vol op de rem. Voor deze actie kreeg Vettel een tijdstraf van vijf seconden.

,,Dit is niet eerlijk”, riep Vettel over de boordradio. ,,Op het gras heb je geen grip. Wat had ik dan moeten doen? Crashen tegen de muur?”

Na afloop van de uitloopronde parkeerde de boze Vettel zijn wagen aan het begin van de pitstraat en liep boos weg. Toen hij terug kwam haalde hij het bord met nummer 1 weg voor de Mercedes van Hamilton en zette deze demonstratief voor de lege plek waar zijn wagen had moeten staan. Tijdens de podiumceremonie reageerde Vettel alsnog voor de camera: ,,Mensen moeten Lewis niet uitjouwen. Als ze naar iets 'boe’ moeten roepen, dan is het om deze rare beslissingen.”

Tijdens de gebruikelijke persconferentie na afloop van de race verduidelijkte Vettel zijn standpunt. ,,Iedereen weet dat gras een beetje tricky is, dus ik probeerde de auto onder controle te krijgen en terug te komen met vieze banden. Iets wat niet eenvoudig is, maar dat lukte. Twee handen aan het stuur en ik had al mijn focus nodig bij het opvangen van mijn auto. Ik ben goed in multitasken, maar had even mijn handen vol. Natuurlijk wist ik dat Lewis ergens achter me moest zijn, want hij zat heel de tijd een tel achter me. Maar toen ik vervolgens in mijn spiegel keek, was hij daar al.”

,,Volgens mij is het heel duidelijk wat er gebeurde. Wat heeft het nu voor nut om nog een uur door te praten over een split-second situatie?”, ging Vettel verder. ,,Natuurlijk ben ik niet blij met de stewards. Het voelt heel raar om hier te zitten, als eerste over de streep maar geen winnaar. Ik heb niet het gevoel dat ik iets verkeerd gedaan heb. Ik weet ook niet wat ik anders had moeten doen. Ik heb er ook niet veel meer aan toe te voegen. Ik denk dat alle mensen buiten het wel met me eens zijn.”

Bekijk hieronder de actie waarvoor Vettel bestraft werd:

Overige sporten