Volledig scherm
Max Verstappen eindigde bij de laatste GP op Melbourne als derde. © instagram

‘Zeer populaire’ GP van Australië zeker tot 2025 op kalender Formule 1

De Grand Prix van Melbourne staat nog tot zeker 2025 op de kalender van de Formule 1. De overeenkomst tussen de Australische Grand Prix Corporatie en de Formule 1 is verlengd en onlangs ondertekend in Londen, meldt de Formule 1.

Het wordt volgend jaar de 25ste keer dat de Grand Prix van Australië op Albert Park in Melbourne wordt gehouden. Traditioneel wordt de openingsrace van het Formule 1-seizoen gereden in Melbourne. Dit seizoen won de Fin Valtteri Bottas van Mercedes en Max Verstappen werd derde op het Australische circuit.

Volgens de Formule 1 heeft de Australische Grand Prix zich bewezen als een van de populairste races op de kalender. In de laatste drie jaar kwamen meer dan 900.000 fans naar Albert Park.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.

Overige sporten