Vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag staat de pers te woord na afloop van de wekelijkse ministerraad.
Volledig scherm
PREMIUM
Vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag staat de pers te woord na afloop van de wekelijkse ministerraad. © ANP

Bewijs is er: rijke betaalt niet meer belasting, wat nu?

Het staat nu zwart op wit: Nederlanders met hogere inkomens betalen helemaal geen groter deel van hun inkomen aan belasting. Terwijl de belofte altijd was: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Wat nu?

4 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  gewoon de regels aanpassen zodat de rijken alsnog gaan betalen.
 • HA Wijnhoven

  2 maanden geleden
  Bedrijven zwaarder belasten heeft weinig zin want dan komt de rekening uiteindelijk toch weer bij de consument uit en het verslechterd onze internationale concurrentiepositie.
 • M Reuvers

  2 maanden geleden
  dat Jesse Klaver zegt dat ons economische systeem failliet is is voor mij persoonlijk niet nieuw. Ook Klaas Knot spreekt over een renteniersrepubliek waarin werken niet meer wordt beloond. Het is dus heel simpel, als we dit systeem willen behouden zal de vermogenden om een grotere bijdrage gevraagd moeten worden. Maar onder dit kabinet gaat dat niet gebeuren omdat Rutte en Kaag daarvoor te laf zijn. Ze vinden dus de welvaart van de elite belangrijker als het welzijn van alle mensen in Nederland.
 • Marie-Louise Walter

  2 maanden geleden
  Doe nou niet zo onnozel Den Haag!! Je vangt uiteindelijk meer belastinggeld bij de grootste groep met gemiddeld inkomen dan bij de kleine groep rijke stinkerds. Daarvoor hoef je geen hogere wiskunde voor te leren