Dinie (63) en Kim (32) hebben heel andere opvattingen over geld. ,,Van Kim heb ik geleerd anderen te helpen, maar niet ten koste van mijn eigen financiën.’’
Volledig scherm
Dinie (63) en Kim (32) hebben heel andere opvattingen over geld. ,,Van Kim heb ik geleerd anderen te helpen, maar niet ten koste van mijn eigen financiën.’’ © Karin van Berkel

Dinie (63) leende 80.000 euro van dochter Kim (32), maar stopt toch met haar zaak

GeldgeneratiesMillennials geven alles uit aan koffie to go, maar kunnen geen koophuis betalen. Babyboomers hebben een fijn pensioen, maar leven heel zuinig. Zo zijn er nog wel meer vooroordelen over generaties en geld, maar wat is daarvan waar? In deze rubriek vragen we twee generaties in één familie naar hun relatie met geld. Deze keer: Dinie Buijl (63) en dochter Kim van Duinen (32).

 1. Ingrid (63) over zoon Jeroen (39): ‘Hij vertelde pas achteraf over studieschuld van 30.000 euro’
  geldgeneraties

  Ingrid (63) over zoon Jeroen (39): ‘Hij vertelde pas achteraf over studie­schuld van 30.000 euro’

  Millennials geven alles uit aan koffie to go, maar kunnen geen koophuis betalen. Babyboomers hebben een fijn pensioen, maar leven heel zuinig. Zo zijn er nog wel meer vooroordelen over generaties en geld, maar wat is daarvan waar? In deze rubriek vragen we twee generaties in één familie naar hun relatie met geld. Deze keer: docent Ingrid Zuurveld (63) en haar zoon Jeroen Zuurveld (39), zelfstandig financieel planner.
 2. Annemarie betaalt voor vrouw die boodschappen niet kan betalen en inspireert het internet

  Annemarie betaalt voor vrouw die boodschap­pen niet kan betalen en inspireert het internet

  ,,Dan moet ik thuis even iets naar mezelf overmaken. Ik haal het zo op”, met die woorden verliet een vrouw vorige week de supermarkt in Ermelo. Annemarie Dekker (45) stond achter haar en moest gelijk denken aan de tijden waarin ze zelf met moeite de financiële eindjes aan elkaar knoopte. Op LinkedIn deelt ze hoe ze de vrouw een handje hielp en dat verhaal krijgt een bijzonder mooi staartje.
 3. Eugenie gooide voor een dure reis haar financiële leven om: ‘Gaat om overzicht en inzicht’
  Tegendraads

  Eugenie gooide voor een dure reis haar financiële leven om: ‘Gaat om overzicht en inzicht’

  Diploma halen, studeren, baan bemachtigen, sparen, huis kopen, settelen. En dan zo vroeg mogelijk met pensioen. Zo hoort het misschien maar het kan ook anders. In deze reeks mensen die hun financiële leven minder voorspelbaar invullen. Deze keer Eugenie van der Hoef (54). Door haar droom de mooiste watervallen ter wereld te willen zien, moest ze haar financiën beter op een rijtje leren zetten.