Eneco: niet belasting op gas verhogen, maar wel belasting elektriciteit verlagen

VIDEOHet kabinet beraadt zich vandaag over de hoge energieprijzen. We vroegen drie deskundigen om advies. Wat zouden zíj doen?

5 reacties

 • Nicky Jansen

  3 dagen geleden
  @berrie den vossen: 'boomknuffelaars' hebben helemaal niets met de hoge gasprijs te maken. In Azië wordt veel meer gas verbruikt omdat daar de economie groeit. Die groei komt doordat wij allerlei producten uit Azië halen, dus eigenlijk helpen wij zelf onze eigen economie naar 'de galemiezen', zoals u dat noemt. Dus waarom probeert u de schuld bij 'boomknuffelaars' te leggen? U weet dat Groningen geen aardgas meer produceert vanwege aardbevingen, en niet vanwege het milieu?
 • H.E.M. Arts

  3 dagen geleden
  Velen betalen op hun energienota nog meer aan gas dan elektriciteit. Ik weet niet of het mogelijk is. Je zou ook de belasting/opslagen, die je betaalt op gas voor particulieren eventueel tijdelijk kunnen "bevriezen" op het niveau van 2020. Je betaalt dan niet meer aan deze "belastingen in euro's" op gas dan je in 2020 hebt betaald.
 • Pedro Kantor

  4 dagen geleden
  Mensen moeten van relatief schoon gas af om aan gesubsidieerd smerig houtgestookte electriciteit te gaan. De waanzin ten top! En het grappige is, wie zo dom was om van het gas af te gaan en op de stadsverwarming over te stappen is nog steeds de sjaak want die prijs is gekoppeld aan het gas. Haha! Nooit nooit nooit van het gas gaan en op de stadsverwarming overstappen. Je zit dan voor altijd vast aan 1 leverancier, die dan voortaan kan doen wat die wil.
 • berrie den vossen

  4 dagen geleden
  die boomknuffelaars helpen de hele economie naar de galamiezen..
 • Marco Wegma

  4 dagen geleden
  Eneco heeft makkelijk praten. 90 % van de mensen zijn afhankelijk van gas en hun zullen wel even melden dat het gas zo duur moet blijven. Eneco kijkt dus niet vooruit maar zijn heel egoïstisch