hh / ANP / Ton Toemen Fotografie
Volledig scherm
PREMIUM
© hh / ANP / Ton Toemen Fotografie

Experts: Nieuw pensioenstelsel pakt beter uit voor jong en oud

Het nieuwe pensioenstelsel geeft veel meer kans op hogere pensioenen dan het huidige stelsel. Dat stellen wetenschappers en pensioendeskundigen in een reactie op kritiek van oud-politici en bestuurders op het nieuwe stelsel. De critici vrezen dat de pensioenen juist minder koopkrachtig zullen zijn.

5 reacties

 • Pjotr de Kok

  2 maanden geleden
  Het schijnt dat in het nieuwe stelsel meteen wordt geregeld dat je het recht verliest op het (aanvullend) pensioen van jouw partner als jouw partner overlijdt. Dus hoe dan ook gaat iedereen met een partner die langer leeft dan zijn partner er dan flink op achteruit.
 • Johan Reurink

  3 maanden geleden
  Er zijn ook heel veel wetenschappers waar onder Wijffels die het tegendeel bewijzen. Niet doen dus.Van die "deskundigen" heb ik geen hoge pet op. Die preken voor eigen parochie. Er zit 1500 miljard in de pensioenpot waar heel veel politici op zitten te azen zoals o.a. Kaag , EU Timmermans. Alles voor "klimaat". Ook de zuidelijke landen zitten te azen. Voor hun is "pensioenharmonisatie" het belangrijkste, een algehele EU gelijktrekking wat betreft pensioenen. Iedereen ruikt geld.
 • Jan Berg

  3 maanden geleden
  O jee, als er experts nodig zijn om reclame te maken voor een nieuwe wet dan moet je vooral goed opletten. Gelukkig heb ik zelf nooit meegedaan met collectief pensioen, heb gewoon zelf gespaard en defensief belegd. Daardoor geen belastingvoordelen ontvangen maar wel baas over m'n eigen geld (nu nog in ieder geval, tot de CBDC erdoor komt).
 • Els Weber-van Dreuten

  3 maanden geleden
  Maak de laatste wil pil bereikbaar, scheelt veel leed en pensioenen. Nu moet je tegen je wil langer door gaan met je leven of je moet je polsen doorsnijden maar dat geeft ook weer veel opruimwerk voor je nabestaanden,
 • Frans van Raaij

  3 maanden geleden
  Ons pensioenstelsel is onder Trutte nog nooit geïndexeerd, begin daar maar eens eerst aan!