Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Geld opnemen gaat geld kosten: ‘We moeten niet gedwongen worden digitaal te betalen’

Nederlandse banken rekenen steeds vaker kosten voor klanten die contant geld opnemen. Het Nibud wil dat die ‘gebruikersboete’ van tafel gaat, omdat met name ouderen en laaggeletterden hierdoor getroffen worden.

6 reacties

 • cris Melser

  1 jaar geleden
  Beste Sjors Boymans een bank maak geen koste maar winst, zij doen ons geloven dat zij kosten maken banken hebben het monopoly en daar maken zij gretig misbruik van, want vroeger kreeg je nog rente voor je spaargeld nu moet je de bank betalen als je er teveel spaargeld heb de rollen zijn omgedraaid door de banken.
 • Anton van Driel

  1 jaar geleden
  Sjors, maakt het uit als mensen 12.000 euro over een heel jaar pinnen? Ik wil niet pinnen, ga ik ook niet doen. Waarom? Lekker boeiend waarom. Het is mijn geld, ik heb er voor gewerkt en ik bepaal hoe ik het wil uitgeven. De kosten gaan nu al bijna 3x per jaar omhoog voor een taak die een bank moet gewoon standaard moet uitvoeren. Daarnaast sluiten ze tientallen vestigingen en bevindt het service niveau zich op een belabberd niveau. Als 5% hun geld eraf haalt hebben ze er een uitdaging bij.
 • Sjors Boymans

  1 jaar geleden
  Wat een paniek. Wie neemt er nu meer dan 12.000€ contant geld op? En is toch niet raar dat een bank een vergoeding vraagt voor de gemaakte kosten. Zoals de pinautomaten onderhouden en vullen. Als je geld contant kan pinnen kan je toch ook gewoon gratis met pin betalen. !!!
 • Wally Meerbos

  1 jaar geleden
  Banken blijven een instantie om je het geld afhandig te maken. Wat hebben we al allemaal gehad van die schurken? Spaarverzekeringen met hoge kosten, hypotheken waarbij je aan het eind niet eens kan aflossen, woekerpolissen enz. Hebben ze eenmaal de macht om je uit te kleden zullen ze niet nalaten om dat te doen. En mochten ze eens in zwaar weer komen dan staat het rijk wel borg. Tuig.
 • Tom Hond

  1 jaar geleden
  En het oplichten gaat gewoon verder door de banken en politiek den haag doet gewoon vrolijk mee.Tijd dat iedereen gewoon een eigen nummer krijgt waar men digtaal geld op kan storten inplaats van de tussen komst van een bank.Banken verzinnen meer smoesje om je geld afhandig te maken,heb je te veel geld op je bank staan betalen wil je contant pinnen betalen en dan elk jaar onder het mom inflatie moet je meer betalen.Schijt ziek wordt je van die oplichters.