Jeroen en zijn moeder Ingrid vergelijken hun financiële keuzes graag met elkaar. 'Wij leren elkaar dingen over geld.'
Volledig scherm
Jeroen en zijn moeder Ingrid vergelijken hun financiële keuzes graag met elkaar. 'Wij leren elkaar dingen over geld.' © Jeroen Zuurveld

Ingrid (63) over zoon Jeroen (39): ‘Hij vertelde pas achteraf over studieschuld van 30.000 euro’

geldgeneratiesMillennials geven alles uit aan koffie to go, maar kunnen geen koophuis betalen. Babyboomers hebben een fijn pensioen, maar leven heel zuinig. Zo zijn er nog wel meer vooroordelen over generaties en geld, maar wat is daarvan waar? In deze rubriek vragen we twee generaties in één familie naar hun relatie met geld. Deze keer: docent Ingrid Zuurveld (63) en haar zoon Jeroen Zuurveld (39), zelfstandig financieel planner.

6 reacties

  • Wim Baardse

    2 jaar geleden
    Wat pensioen betreft, ik was 25, werd rijksambtenaar met een welvaartsvast pensioen, begon meteen veel over te werken, want de salarissen lagen een stuk lager dan in het bedrijfsleven. Dat welvaartsvast is niet uitgekomen. Gelukkig een huis kunnen kopen, dat pakte goed uit. Nu wonen we goedkoop, dus we redden ons wel. AOW en een klein pensioentje, tering naar de nering zetten.
  • John Bluhmen

    2 jaar geleden
    @Patrick, hoor ik iets van jaloezie? Alsof die generatie zich niet heeft kapot gewerkt! En jij straks lekker erven?
  • Jan Willem Kleinnagelbrink

    2 jaar geleden
    Patrick, niet iedereen heeft een koophuis,niet iedereen kon een goed pensioen op bouwen Veranderde je van baan, weg pensioen Dus het lukte de baantjesklevers wel, mensen die dat niet konden , niet. Bovendien werkte mijn generatie ook vaak op zaterdag, wij moesten ook op zaterdag naar school zelfs! En studiefinanciering bestond ook niet! Alles, maar dan alles, zelf betalen.
  • Pim Willemsen

    2 jaar geleden
    Belangrijkste uitgangspunt is of je tevredenheid kunt toelaten. Heel veel mensen denken dat zij bovenop hun aow een fors pensioen nodig hebben. Vaak is hun dat aangepraat en zien zij in de media voorbeelden van mensen die een fors inkomen hebben, maar ook allerhande overbodige hebbedingetjes kopen. Het is de consumptiemaatschappij- modus waar velen in zitten. Heb je geld, dan Moet het Meer worden. Juist dat nekt velen die dat niet lukt. Aangepraatte ontevredenheid, alles meer..brr...
  • J.M. Horst

    2 jaar geleden
    Sinds wanneer zijn mensen geboren in vermoedelijk 1958 babyboomers?. Volgens mij is dat de generatie geboren tussen 45 en 55. De generatie die erna kwam is de verloren generatie, al lijkt dat op grond van dit verhaal wel mee te vallen.