De Eindhovense Iris Newman (36) doet aan alle spaaracties mee en dat bespaart haar honderden euro’s per jaar.
Volledig scherm
De Eindhovense Iris Newman (36) doet aan alle spaaracties mee en dat bespaart haar honderden euro’s per jaar. © Iris Newman

Iris (36) zweert bij koopzegels: ‘Geen bank die zo veel rente geeft’

Vrijwel elke Nederlander heeft een spaarkaart in de portemonnee. Of je nu spaart voor gratis koffie, Air Miles of korting bij de bouwmarkt: de mogelijkheden zijn oneindig. Deze vrouwen speuren winkels en het internet af op zoek naar de beste acties. Ze geven een inkijkje in hun eigen spaarmethodes. ,,Het is een sport om zo min mogelijk te betalen.”

9 reacties

 • Jeroen Janssen

  1 jaar geleden
  Je gaat ook echt aan bekenden spaarpunten voor de efteling verkopen. Of je geeft ze weg of gooit ze in de prullenbak, maar verkopen dat is wel van een erg laag niveau.....
 • S. Van der Horst

  1 jaar geleden
  En in plaats van €16,- af te rekenen nog net iets van €4,- erbij kopen zodat je op 20 komt en dat 2e zegeltje krijgt. Dát is de reden voor bedrijven om spaaracties te hebben, heus niet dat ze jou als consument een voordeeltje gunnen. Mensen; trap er nou eens niet meer in!
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Als kind hadden we vroeger een spaarbankboekje - daar waren we trots op. Op de verjaardag kregen we geld van opa en oma om op het boekje te zetten. Wat zien we... eerst werd het spaarbankboekje afgeschaft en nu is de rente bijschrijving afgeschaft. Kinderen kun je nu blij maken met koopzegels en plakplaatjes. Het is begonnen met Pokémon-plaatjes en nu is er geen houden meer aan.
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Precies Joris, het zijn allemaal sigaren uit eigen doos! En je privacy gaat eraan.
 • Joris Driepinter

  1 jaar geleden
  Nog beter besparen in plaats van punten sparen: zo weinig mogelijk kopen ! Dan krijg je wel minder spaarpunten, maar bespaar je nóg meer !