Jean-Pierre Jans
Volledig scherm
PREMIUM
© Jean-Pierre Jans

Karin (61) heeft nauwelijks pensioen opgebouwd: ‘Krijg straks 30 euro, bruto’

Geld & GelukIn deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Karin zal het vooral moeten doen met AOW en spaart daarom voor een buffer. ‘Mijn winterschoenen heb ik voor 25 euro op de kop getikt bij Scapino.’

4 reacties

 • Ronnie Tempel

  3 dagen geleden
  Er zijn nog steeds veel mensen die in loondienst geen pensioen opbouwen en ook niet het salaris verdienen om dit zelf te regelen, en dan heb ik het niet over zelfstandigen. Ik ben van mening dat iedere werkgever zijn best moet doen om voor zijn personeel te zorgen als een goed „huisvader“ dus een deel van het salaris in een pensioenregeling stoppen. Waar ook geen recht op is is het . Niet iedereen zit bij een pensioenfonds en deze groep mensen zijn zwaar onderbelicht kom je pas na je 50e achter
 • Bas PJ Tilet

  3 dagen geleden
  Er is veel mis in dit land: de AOW bv is te laag. Dat komt door de koppeling met het minimumloon, wat ook te laag is. Het minimumloon wordt mooi laag gehouden door huur/zorg/kinder toeslagen. Je verdient heel weinig (of je hebt een uitkering), dus krijg je een toeslag. Eigenlijk had je werkgever je wat meer moeten betalen. En best veel ook, eerder 30% meteen dan 7% over 5 jaar uitgesmeerd. Daardoor is je aanvullend pensioen wat je via werkgever opbouwt óók al te laag.
 • Marleen Verstraeten

  4 dagen geleden
  ik heb ook een bijstandsuitkering en dat is geen vetpot, maar het is zeker ook geen armoede. Ik heb het met minder moeten doen toen ik nog fulltime werkte en mijn kinderen nog thuis woonden. Je kunt op veel manieren sparen, begin met de tv te verkopen, dat scheelde bij mij ook de helft in de energie rekening. Ik eet nu ook zelden vlees of vis, dat scheelt niet alleen in de kosten maar ook in de schoonmaak, je keuken is minder snel vies en ook de wc blijft veel schoner. Probeer het eens.
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  En zo zijn er tig mensen zoals zij, die rond moeten gaan komen met een luttel bedrag. Hoe kan Rutte 4 het dan verklaren om de AOW uitkering los te gaan koppelen van het minimumloon. het wordt tijd, dat de opposite hun verantwoordelijk neemt om rutte 4 de maat te gaan nemen. ieder mens in dit land heeft recht op een menswaardig bestaan en daar hoort armoede niet bij.