Sommige mensen hebben zonder het te weten recht op zorgtoeslag.
Volledig scherm
Sommige mensen hebben zonder het te weten recht op zorgtoeslag. © Getty Images

Laatste kans om zorgtoeslag aan te vragen: ‘In Nederland blijft 100 miljoen liggen’

Lang niet alle Nederlanders die recht hebben op zorgtoeslag, vragen de tegemoetkoming aan en daarmee blijft een bedrag van zeker 100 miljoen euro liggen, schat vergelijkingssite Independer. Vandaag is de laatste dag om zorgtoeslag aan te vragen voor 2020. 

7 reacties

 • bart verplak

  1 jaar geleden
  Politiek week af van uitdrukkelijk ambtelijk advies, om toeslagsysteem niet in te voeren. Ik meen dat het vooral CDA was.
 • M. Duif

  1 jaar geleden
  @Kees van Beuningen, je kunt de zorgtoeslag gewoon stop zetten. Als je alleen minder wilt krijgen om te voorkomen dat je moet terugbetalen, kun je je verwachte inkomen verhogen in 'mijn toeslagen'. Dan krijg je vanzelf minder toeslag. Als dan achteraf blijkt dat je te weinig toeslag hebt ontvangen, krijg je de rest alsnog.
 • janv meulen

  1 jaar geleden
  De mensen die er recht op hebben durven het niet aan te vragen , 1 foutje of komma verkeerd en je bent een krimineel in de ogen van de belastingdienst, en die stempel blijf je je leven houden !!!
 • Kees van Beuningen

  1 jaar geleden
  Wij proberen al jaren van die zorgtoeslag af te komen, omdat wij al jaren het ontvangen bedrag moeten terug betalen. Belastingdienst? Pfff!
 • Peter Maassen

  1 jaar geleden
  Zolang het zo als nu geregeld is snap ik het wel. De kans dat je moet terug betalen is groot als je op de grens zit. Beter zou zijn het per maand achteraf te berekenen en toe te kennen. Even via de app je ontvangen inkomsten doorgeven en afgehandeld. Je zult dus nooit meer dan een maand teveel of ten onrechte ontvangen.
 1. Clara en Sjaak zaten in crisis, maar zo hielden zij de moed erin: ‘Er zijn altijd lichtpuntjes’
  PREMIUM

  Clara en Sjaak zaten in crisis, maar zo hielden zij de moed erin: ‘Er zijn altijd lichtpunt­jes’

  Als geen ander weten Clara en Sjaak Sies wat armoede is. Ondanks dat ze met veel pijn en moeite de eindjes aan elkaar moesten zien te knopen, trokken ze zich het leed van lotgenoten aan. Ze richtten de Voedselbank op en zijn sinds 2017 de drijvende krachten achter de Gaarkeuken Rotterdam. Hun bijzondere levensverhaal verschijnt binnenkort in boekvorm. ,,Om anderen te inspireren en te motiveren verder te kijken dan alleen in hun eigen hokje.”