Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © GettyImages

Maandelijks tien procent opzij voor gezonde buffer: ‘Veel mensen schrikken van de uitkomst’

Steeds meer mensen hebben moeite met rondkomen, bleek vorige maand uit cijfers van het Nibud. Een onverwachte rekening en het ontbreken van een buffer kan dan ineens voor financiële problemen zorgen. Maar hoeveel geld moet je eigenlijk achter de hand hebben?

16 reacties

 • marco staarthof

  9 maanden geleden
  Wat een achterlijke stelling om bij een gezin met 1kind ruim 18000 Euro voor onkosten achter de hand te http://houden.In deze inflatie tijd recessie die er aankomt.Als het geld in goud zilver of crypto zou belegd worden zou dit prima zijn.Het geld wat u en ik op de bank hebben staan wordt dit jaar minimaal 20 procent minder waard .Aan het eind van dit jaar is de buffer van ruim 18000 Euro geslonken naar .minder dan 15000 Euro bedankt voor het goede advies kost minimaal 3600 Euro alleen dit jaar
 • M. Duif

  1 jaar geleden
  Ik heb jarenlang niks kunnen sparen en heb het al die tijd zonder buffer gered. Als je huidige auto 8.000 euro waard is, hoef je dat toch niet persé ook voor de volgende te betalen. En bijna 7.000 euro voor je inventaris? Zelfs als je wasmachine, je koelkast en je vriezer het allemaal tegelijk begeven, heb je dat bedrag niet nodig. Tegenwoordig heb ik wel een buffer, maar die is er voornamelijk juist wel om inkomstenverlies op te vangen, als ZZP'er.
 • janv meulen

  1 jaar geleden
  Als je een buffer aan wil leggen moet je eerst wel sparen , maar je wordt steeds meer door allerlei belastingen en heffingen beroofd . Bij de (r)overheid kennen ze geen "' bezuinigen "", ze gooien met geld of het water is . En ALLES moet door de werkende mens betaald worden !!!
 • Reyer den Hertog

  1 jaar geleden
  Daar gaan we: Die 18000 euro is nadat inkomstenbelasting is afgedragen alle vaste lasten en gemeentelijke belastingen zijn voldaan, vermogensbelasting nog niet van toepassing. 2% formele inflatie per jaar, dus nadat die 18k een jaar op de bank heeft gestaan vertegenwoordigd het een waarde van € 17.640,- Denk dat de werkelijke inflatie ergens tussen de 7% en 20% zal liggen, dus na een jaar vertegenwoordigd dat bedrag nog een koopkracht van: € 16.740 tot respectievelijk € 14.400...
 • Ruud Eskes

  1 jaar geleden
  Prima te doen. Ook met nog een nul erachter. Hebben jullie nooit van investeren en cryptomunten gehoord….