Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Minister legt winst zorgverzekeraars aan banden, maar gezonde overstappers blijven interessant

Het kabinet gaat geld afromen op polissen waar zorgverzekeraars te veel winst op maken. Die maatregel moet voorkomen dat zorgverzekeraars ook dit najaar jagen op gezonde overstappers. Omdat die geld opleveren en daardoor interessant zijn lokken verzekeraars gezonde overstappers met goedkope tweelingpolissen.

18 reacties

 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  @Guus Smolders, waar jij die vreemde aantallen vandaan haalt is mij volkomen onduidelijk: 1000 per dag is 365.000 per jaar. Weet je dat nepnieuws verspreiden en opruiing strafbaar is?
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Zolang de mensen VVD en D66 blijven stemmen wordt de marktwerking alleen maar versterkt.
 • W.J.M. Bennink

  2 maanden geleden
  Terug naar de burger , lijkt mij toch logisch. Die betalen zich scheel.
 • Pieter van den Berg

  2 maanden geleden
  Sinds het einde van het ziekenfonds en de veel te ver doorgevoerde privatisering van de gezondheidszorg met die 21, meestal op winst georienteerde zorgverzekeraars , zijn de zorgkosten met 385% gestegen. Toch krankzinnig dat zij hoge winsten mogen behalen over de ruggen van zieke mensen !! Afschaffen dus , dat totaal verrotte zorgsysteem in Nederland en een neutrale overheids-organisatie het zaakje laten overnemen die zorgt dat met de helft minder staatsgeld men een veel betere zorg krijgt.
 • Ronald Wintjens

  2 maanden geleden
  Ook het openbaar vervoer had nooit geprivatiseerd moeten worden, kijk maar eens wat voor puinhoop bij de NS en andere vervoersmaatschappijen. Tevens ben ik het volledig eens met dhr. Guus Smolders.