Getty Images/Westend61
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Westend61

Nu alles duurder wordt: zo kick je af van alsmaar geld uit willen geven

We willen weer leuke dingen doen met ons geld: reizen, festivals. Maar tegelijkertijd moeten we gezien de inflatie op de kleintjes letten. Tijd om af te kicken van alsmaar méér willen, zeggen experts Erik Franck en Malaika Brengman: ,,Weet dat een aankoopimpuls in de praktijk na een kwartiertje overwaait.’’

7 reacties

 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  Arie, jij weet niet waarover je het hebt en weet niet hoeveel ouderen rond moeten komen met alleen aow. wat zeg jij over hen?
 • Ma Vd Zan

  1 maand geleden
  Hierbij kan minimalisme helpen. Alles ontspullen wat niet meer nodig is, in alle kategorien. Daarna hebben mensen minder de behoefte om nieuwe spullen te kopen. Ook bij hobby's minimaliseren. Niet iedereen moet hockey en tennis spelen, om bij te horen. Vrienden en ik hebben dit kategorisch doorgezet, en sindsdien voelen we ons veel fijner. Onze ecologische voetafdruk is erg klein geworden. Dit voelt fijn. Bovendien hebben we tijd voor andere bezigheden. Ik kan dit echt aanbevelen.
 • M Reuvers

  1 maand geleden
  klinkt misschien raar, maar denk gewoon wat heb ik werkelijk nodig om iets te doen, je zult zien dat ze jouw nodig hebben, jij hebt niets nodig behalve het broodnodige en uiteindelijk ben je rijker als de rijkste mens met geld. Onthoudt wel dat het niet in een dag komt maar uiteindelijk is het er.
 • gejah nijman

  1 maand geleden
  Dat zouden meer mensen moeten doen. Goed voor het milieu ook. Daarbij het interesseert mij totaal niet of iemand een dure tesla of gouden kranen heeft. Ik leef mijn eigen leven en dat is prima. Mensen denken dat ze respect en aanzien krijgen door wat ze tentoonstellen. Nou ik help je uit de brand, dat is niet zo. Het gaat erom wie je bent en wat je doet. De rest is totaal onbelangrijk.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 maand geleden
  Arie, er zijn ook ouderen die naast de pot piesen. Ik heb 46 jaar gewerkt en ben er toen uitgeknikkerd door mijn werkgever maar mijn plaats is ingenomen door iemand die dubbel zoveel verdiend als ik maar wel jonger is. Vroeger mocht je na 40 dienstjaren met vervroegd pensioen maar daar heb ik geen recht op, gevolg, ik moet solliciteren tot mijn 66e want een jaar voor het ingaan van je pensioen hoef je niet meer te solliciteren maar ik solliciteer als bijna drie jaar zonder zicht op een baan.