Saskia kocht een jaar lang alleen maar tweedehands.
Volledig scherm
Saskia kocht een jaar lang alleen maar tweedehands. © privéarchief

Saskia (37) en Metha (48) kopen alleen tweedehands: ‘Ik draag kleding die een ander niet heeft’

Online een nieuwe outfit uitzoeken, je verlekkeren aan de laatste gadgets of toch maar even dat nieuwe bureau bestellen voor je thuiswerkplek. Het is herkenbaar voor veel mensen, maar Saskia Sampimon-Versneij (37) en Metha ter Velde (48) doen er niet aan mee. Zij kopen niets of zo min mogelijk nieuw. ,,Ik vind zulke mooie aanwinsten in de kringloop!”

 1. Coach van 3800 euro per maand, wekelijks een massage: bij Maaike (34) kan het niet op
  big spenders

  Coach van 3800 euro per maand, wekelijks een massage: bij Maaike (34) kan het niet op

  Mensen met een gat in de hand zijn er in alle soorten en maten. De één schaamt zich en wil zijn of haar leven beteren, de ander ziet het als een hobby om het geld rijkelijk te laten vloeien, weer een ander gelooft dat veel spenderen veel geld oplevert. In deze nieuwe reeks vertellen big spenders hun verhaal. Deze week: Maaike van Rheenen (34), die gelooft dat je flink moet uitgeven om meer binnen te halen.
 2. ‘Leven lang leren’ kost nogal wat: ‘Als ik klaar ben, heb ik 32.000 euro schuld’

  ‘Leven lang leren’ kost nogal wat: ‘Als ik klaar ben, heb ik 32.000 euro schuld’

  Hoewel de overheid het ‘leven lang ontwikkelen’ zegt te stimuleren, is terug naar de collegebanken gaan niet goedkoop. Zeker niet als je geen werkgever hebt die het betaalt. Wie al eens een opleiding in het hoger onderwijs heeft gevolgd, wordt geconfronteerd met het veel hogere instellingsgeld. Lenen via de overheid kan, maar alleen voor het collegegeld. „Het lijkt wel of ambitie hebben en studeren worden afgestraft, in plaats van aangemoedigd.”