Drukte in de speelgoedwinkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte in de speelgoedwinkel. © Hollandse Hoogte / ANP

Sint en Kerstman moeten diep in buidel tasten: speelgoed tot wel 75 procent duurder

Krijgen Sinterklaas en de Kerstman hun cadeautjes in december op tijd bezorgd? Door een oplopend tekort aan grondstoffen, een ernstig ontregelde zeecontainervaart én fabriekssluitingen in China wordt het volgens speelgoedgroothandels- en winkels nog spannend of met name speelgoed op tijd kan worden geleverd. Door de krapte gaan ook de prijzen omhoog, soms wel met 75 procent. 

3 reacties

 • Marijke Stoffelen

  1 jaar geleden
  Ceciel Buijser hoe bedoel je verspilling??? Zelf nooit sinterklaaskadootjes gehad
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Kopen-kopen-kopen-kopen-kopen. Ziedaar het Sinterklaasfeest in een notendop. Eigenlijk zo gek nog niet dat deze ultieme verspilling een keertje ophoudt.
 • Marie-Louise Walter

  1 jaar geleden
  Speelgoed waarmee niet meer gespeeld wordt in de loop van het jaar wegleggen en een jaar later inpakken en weer geven. Hebben de kinderen nog spelletjes ‘nodig’???
 1. Speelgoedketens waarschuwen voor langere levertijden rond kerst

  Speelgoed­ke­tens waarschu­wen voor langere levertij­den rond kerst

  Consumenten doen er verstandig aan cadeautjes voor sinterklaas en kerst op tijd in te slaan vanwege de huidige problemen in de toeleveringen. Speelgoedwinkels verwachten niet direct te maken te krijgen met echte tekorten voor de aankomende feestdagen, maar wijzen wel op de langere levertijden. Dat zeggen speelgoedverkopers zoals Intertoys en Lobbes.nl, maar ook webwinkels Amazon en bol.com na een rondgang van ANP.