Stephanie Braun en Freek
Volledig scherm
PREMIUM
Stephanie Braun en Freek © Jean-Pierre Jans

Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’

geld & gelukOm voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk.

11 reacties

 • Gerwald Harmsen

  2 maanden geleden
  Bewonderenswaardig. Het is belangrijk dat bedrijven mensen met een beperking niet als beperking zien maar als volwaardige medewerkers waarbij je iets meer je best moet doen als bedrijf om ze een volwaardig baan en bestaan te geven. Het is voor deze mensen belangrijk maar het mooie ervan is dat de andere collegae zonder deze uitdagingen het bedrijf met dit inclusieve beleid het heel prettig vinden en er trots op zijn. Je bespaart ermee een Wajong uitkering en lost de krapte op de arbeidsmarkt op.
 • gejah nijman

  2 maanden geleden
  japie, ik mag hopen dat je dat niet meent. Zij hebben hier toch ook niet om gevraagd. Het is bewonderingswaardig dat zij zoveel goeds uit hem kan halen.
 • Anne Hout

  2 maanden geleden
  @Japie, wat een zure reactie. Straks ga je nog zeggen dat het de ‘schuld’ van de ouders is dat Freek gehandicapt is! In onze maatschappij is er zoiets als solidariteit, wat betekent dat mensen die het beter hebben diegenen die het minder goed hebben helpen, via de belastingen en de zorgverzekeringen. Wees blij dat JIJ die steun van de gemeenschap niet nodig hebt en ik hoop voor jou dat je die ook nooit nodig ZULT hebben: gehandicapt zijn is nl. geen pretje, al denk jij blijkbaar van wel.
 • Linda De lang munster

  2 maanden geleden
  Ik heb in november 2020 corona gehad en ben nu bezig om voor 20 uur afgekeurd te worden daardoor. Dit gaat mij ruim 500 euro per maand kosten en ga van de wmo extra hulp krijgen wat weer kosten met zich mee brengt. Stephanie krijgt dan wel geen kinderbijslag meer maar heeft wel recht op andere inkomsten zoals een Wajong uitkering. Vraag mij af wat ze echt er op achteruit gaat.
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  Wat kost dit de gemeenschap allemaal veel geld, Ik vind dat de ouders voor de kosten moeten opdraaien, het is hun kind.
 1. Beleggen voor beginners: ‘Onze gouden regel: schrijf per maand 10 procent van je inkomen over’
  PREMIUM

  Beleggen voor beginners: ‘Onze gouden regel: schrijf per maand 10 procent van je inkomen over’

  Steeds meer mensen kiezen ervoor om te gaan beleggen: Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat 44 procent van de mensen die nog niet beleggen dit wel overwegen. Niet zo gek als je bedenkt dat de spaarrentes laag zijn en de inflatie stijgt, waardoor je spaargeld over de jaren steeds minder waard wordt. ,,Als je je hele leven tien procent van je inkomen op je beleggingsrekening zet, kun je serieus geld verdienen.”