Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/EyeEm

Tot wel 170.000 extra Nederlanders in de kou bij hoge gasprijs

EnergiearmoedeHet aantal Nederlanders dat de energierekening niet of nauwelijks kan betalen, zal flink oplopen als de gasprijs hoog blijft. Dat verwachten onderzoekers van TNO.

4 reacties

 • loeske hansen

  1 maand geleden
  @Sandra Vliet, 1x per week naar het zwembad is 3,40 per persoon. Met 4 personen dus 13,60. Ik weet zeker dat we voor gewoon douchen minder kwijt zijn. Gewoon wat korter douchen. Want de rest van de week moet je je ook wassen, en graag met warm water. Dit is echt geen advies voor iemand die moeite heeft met de eindjes aan elkaar knopen.
 • Sandra Vliet

  1 maand geleden
  Ik kan ook een tip geven, voor mensen die de energierekening niet kunnen betalen. Ga niet meer douchen thuis. Ga gewoon eens per week naar het zwembad of als je vaak wilt douchen kun je ook een abonnement nemen bij het zwembad. Dan kun je zowel uitrusten, rustig bewegen en ook douchen. Verder kun je ook kijken naar een lidmaatschap bij een sportschool die douche cabines heeft, dan kun je zowel rustig sporten als erna ook douchen. Zo heb je meer zicht in je vaste lasten.
 • jochem sloten

  2 maanden geleden
  niet normaal wat hier gebeurd in ons belastingparadijs het kleinste deel op de wereldkaart met de strengste en hoogste eisen en prijzen
 • joan sas

  2 maanden geleden
  Douchewater verwarmen vreet gas. TIP: haal de zwarte ring uit een slang-einde en knip van een dik stukje leer een rond schijfje met die diameter. Boor/prik/brand met een dun spijkertje van 1 a 1,5 mm [echt waar] een gaatje in het midden van het leertje. Vervang met dat leertje de ring. Zo geeft de douche minder warm water terwijl je goed kunt douchen. Dat bespaart al snel 60% op gas voor douchen. Ik heb een spaarkop EN zo'n ringetje. Ik schat in dat ik 6 liter warmwater per douchebeurt gebruik!