Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Verlaag je energierekening met honderden euro’s met deze zes simpele tips

Nu gas en licht vanaf januari honderden euro’s duurder worden, zoeken veel Nederlanders naar snelle manieren om energie te besparen. Wij vroegen experts naar meteen uitvoerbare tips om de energierekening flink te verlagen.

7 reacties

 • Michel Van de Zand

  1 week geleden
  @ Willem, iedere dag douchen is slecht voor je huid, je breekt iedere keer de vetlaag af die juist uitdroging voorkomt. Ik heb er ervaring mee (eczeem patiënt). Houtkachels met rendement van 94% moeten verboden worden, milieuvervuiling ten top. Zelf maatregelen nemen moet gesubsidieerd worden. Ik heb geïnvesteerd maar geen subsidiecent gezien, bespaar wel 800 euro op de rekening en nu nog meer (geen gas meer).
 • Willem Daams

  1 week geleden
  Ik lees net dat nederlanders 2 a 3 keer per week onder de douche gaan....brrr, je zult zo'n partner hebben....minimaal een keer per dag.
 • BWM Jansen

  1 week geleden
  Zelf je dak isoleren zou ik zeker kunnen. Het is wel erg oneerlijk dat je dan geen subsidie krijgt. Er is een groot gebrek aan bouwvakkers dus de overheid zou "doe het zelf" moeten stimuleren.
 • Fannie Casteel

  2 weken geleden
  Ik heb gewoon een sneeuw pak gekocht en draag het gewoon in huis. Ik zet geen verwarming aan dit jaar. Maar er komt ook geen warmte pomp binnen. Ik wacht gewoon totdat het gekte overwaai.
 • Marco Wegma

  2 weken geleden
  Of koop een houtkachel. Gezellig en heerlijk warm.