Komende maanden zal de prijs van energie alleen maar verder stijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Komende maanden zal de prijs van energie alleen maar verder stijgen. © ANP / ANP

Waarom de gasrekening maar blijft stijgen terwijl de gasprijs daalt

Nu Europa de gasvoorraden op peil heeft, wordt een verdere daling van de gasprijs verwacht. De consument merkt er vooralsnog niets van. ‘De gasrekening wordt nóg hoger’.

8 reacties

 • Patrice De Meyer

  2 maanden geleden
  Wat een raar verhaal. Zo lijkt het wel of de leveranciers de slachtoffers zijn terwijl ze overwinsten maken. En welk oen heeft uutgevonden dat de duurste centrale de prijs bepaalt voor elektriciteit (een gascentrale, dus prijs hangt nauw samen met gasprijs). Hier maakt de overheid als aandeelhouder en/of via btw tonnen winst op. de afbraak die ingezet is door de lockdowns wordt nu vrolijk verder gezet door de zogeheten energiecrisis. Die net als de zogeheten pandemie de bevolking treft.
 • Gertjan Verriet

  3 maanden geleden
  Dit NL alleen prijswijzigingen als het omhoog kan. Maar naar beneden met de prijs, nee dat gaat niet en dan komen alle smoesjes weer om de hoek. Nee joh wij brave burger betalen wel weer de hoofdprijs voor alles.
 • Arie van Doorn

  3 maanden geleden
  Met dank aan de volkomen doorgeschoten privatiseringsdrang van onze kabinetsvrienden van de afgelopen 20 jaar.
 • Johan Reurink

  3 maanden geleden
  Natuurlijk blijft het gas voor nederlanders het duurste van heel Europa. De andere EU landen steunen hun burgers goed, zoals bv Frankrijk. Met onze nono Jetten zal dat hier nooit lukken.
 • M. Di Dolle

  3 maanden geleden
  Het is een grote criminele bende! Schandalig!