Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

We geven steeds minder fooi, maar hoeveel is eigenlijk gebruikelijk?

De coronacrisis heeft veel invloed op de horeca. Er heerst een personeelstekort en de inkoop- en verkoopprijzen zijn gestegen en dat merken consumenten bij het afrekenen. Welke invloed heeft dit op de hoogte van de fooi? 

8 reacties

  • Jan Nuvens

    9 maanden geleden
    Belachelijke prijsstijgingen, waardeloze service op de meeste terrassen in combi met pinbetalingen zorgt dat ik me hierover niet verbaas. Ik geef zelf ook steeds minder vaak een fooi.
  • Kooijker

    9 maanden geleden
    Weer zoiets wat 50 jaar geleden vanuit Amerika is overgewaaid. Complete onzin om hier fooi te geven. In een kledingwinkel of schoenenwinkel wordt je ook wel eens geweldig goed geholpen en geef je dan ook fooi? En werknemers in deze winkels verdienen ook nog eens vaak minder dan bedienend personeel in de horeca.
  • h betuw

    9 maanden geleden
    de prijzen zijn wel zo hoog geworden dat ik ook geen fooi meer geef
  • Daan Janssen

    9 maanden geleden
    Ik krijg ook geen fooi op mijn werk
  • Anoniem

    9 maanden geleden
    Ik denk er niet aan om fooi te geven, waarvoor zou ik dat doen. Heb altijd in winkel gewerkt kreeg daar ook geen fooi hoor