Met een torenhoge energierekening en forse prijsstijgingen in de supermarkt ligt een recessie op de loer, aldus economen van RaboResearch.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een torenhoge energierekening en forse prijsstijgingen in de supermarkt ligt een recessie op de loer, aldus economen van RaboResearch. © ANP XTRA

Zorgen om bijna onvermijdelijke recessie: ‘Enorme gevolgen voor ouderen en werkenden’

De economie draait als een tierelier, maar binnen afzienbare tijd waait de gure wind van recessie door de winkelstraten. Althans, dat voorspellen economen van de Rabobank. Zij verwachten dat een verlies van koopkracht onvermijdelijk is door de torenhoge energierekeningen en forse prijsstijgingen in de supermarkt. ,,Dat brood is niet alleen duurder geworden, maar er zijn ook sneetjes uitgehaald.”

2 reacties

  • petra damme

    5 maanden geleden
    Ze krijgen allemaal loonopslag en dan gaan ze naar de boekhouding om uit te rekenen wat ze van 4 dagen werken overhouden. Ze lenen tegenwoordig overal voor . zonnepanelen , verbouwing , auto enz Dat gaat verkeerd. vandaar dat de economie goed is . Ik heb altijd geleerd eerst sparen en te vreden zijn met wat je hebt. Laten ze daar is mee stoppen en dan eens kijken of de economie nog goed is .
  • Gert Ramen

    5 maanden geleden
    Ach, de aandeelhouders krijgen dividend uitgekeerd van een dikke twintig procent, terwijl de werknemers (oftewel het betaalvee) het moeten doen met maximaal vier procent. Het systeem is verrot en de hoge heren staan erbij en kijken er naar. Over een tijdje liggen Nederlanders ook voor de poort in Ter Apel omdat ze dan beter geholpen worden dan dat nu het geval is.