Kyra Van Craenenbroeck
Volledig scherm
PREMIUM
© Kyra Van Craenenbroeck

Zzp’ers moeten langer wachten op hun geld: ‘Vaak krijg ik pas na 60 dagen betaald’

wanbetalingenDe betalingsmoraal van bedrijven en consumenten lijkt snel te verslechteren. Vooral zelfstandigen merken dat. Zij zagen het aantal wanbetalingen in zes maanden tijd bijna verdubbelen, zo blijkt uit onderzoek van Interpolis.

5 reacties

 • J.L. Gaertner Duineveld

  2 maanden geleden
  @Hendrik Norden. Juist omdat veel zzp ers niet zo veel verdienen is het heel onbehoorlijk dat klanten hen zestig dagen of langer laten wachten op hun geld,vind u ook niet?
 • Frans Ool

  2 maanden geleden
  De betalingsmoraal aan zzp-ers is schandalig. Ik bedoel hier dus de vakkundige zzp-er en niet de beunhaas die zich verschuilt achter deze titel. De ondernemer die gebruik maakt van zzp-ers is altijd de winnaar, wel de lusten en niet de lasten. Dit zijn maffia praktijken. Gewoon betalen per week voor gedane arbeid/dienst. Niet betaald is einde arbeid en incassobureau op hun nek. ZZP-ers zijn ook mensen die moeten eten, drinken, gezin onderhouden, belasting betalen enz.
 • Hendrik Horden

  2 maanden geleden
  @Karin Maasen: ongetwijfeld dragen sommige ZZP-ers bij aan ons belastingsysteem en dat is goed. Laten we echter oppassen hen als de meest belangrijke groep te zien qua bijdragen. In 2021 leefde 5.9% van een ZZP-huishouden van een laag inkomen (armoedegrens). Daarnaast is hun bijdrage aan het Bruto Nationaal Product nogal bescheiden; in 2018 slechts 5.7%. Met andere woorden: andere groepen en sectoren dragen zeer waarschijnlijk meer bij dan ZZP-ers.
 • Harry Nak

  2 maanden geleden
  Is het niet zo dat veel ZZP'ers vandaag de dag de hoofdprijs kunnen vragen, mits ze geen bullshitberoep hebben, en daarbij sowieso over de eerste 20 duizend euro omzet geen belasting hoeven te betalen?
 • Karin Maasen

  2 maanden geleden
  Idd de ZZP er delft altijd het onderspit! En daar wordt niets aangedaan! Terwijl die zorgen dat het belastinggeld voldoende is om alles hier in Nederland te bekostigen! Schandalig!
 1. Nieuwe groep 'werkende armen’ klopt aan bij schuldhulpverleners door energiecrisis
  PREMIUM

  Nieuwe groep 'werkende armen’ klopt aan bij schuldhulp­ver­le­ners door energiecri­sis

  Nederlandse schuldhulpverleners krijgen in toenemende mate te maken met bedreigingen door klanten die hard getroffen worden door de stijgende energiekosten en kosten voor levensonderhoud. Mensen die toch al in de knel zaten, worden nu wanhopig. ,,Er kloppen mensen aan die dat nooit eerder deden,’’ aldus Marco Florijn, voorzitter van de Nederlandse vereniging voor financiële hulpverleners (NVVK).